23. državno prvenstvo ZSČ in ZVVS  GOLTE 2017 – rezultati

 

Golte 2017_Rezultati posameznikov

Golte 2017_Ekipni rezultati ZSČ in SV Golte 2017_

Ekipni rezultati veteranov Golte 2017_

Rezultati vseh ekip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prvenstvo ZSČ v veleslalomu ,,CERKNO 2017,,

 

vabilo 2017    Prvenstvo ZSČ v VSL – razpis 2017    Prijavnica 2017
REZULTATI VSL 2017

 

V soboto 28. januarja 2017 je na SC Cerkno potekala jubilejna 40. prireditev Partizanske smučine – Cerkno ’45. Prireditev je posvečena spominu na prve organizirane partizanske smučarske tekme v skokih, veleslalomu in teku na smučeh na osvobojenem ozemlju Cerkljanske sredi tedanje okupirane Evrope 20. in 21. januarja 1945. Na teh so sodelovali tako partizani kot domačini.
V okviru teh prireditev je poleg ostalih tekmovanj potekalo tudi tekmovanje Zveze slovenskih častnikov v veleslalomu. Tekmovanja se je udeležilo 47 tekmovalcev iz devetih združenj Zveze. Najboljša je bila ekipa OZSČ Nova Gorica.
Besedilo: M. Jugovec,
Fotografije: Združenje SEVER

22. državno prvenstvo ZSČ v smučanju in streljanji na Golteh uspešno zaključeno

V soboto, 6. februarja 2016 je na Golteh potekalo 22. državno prvenstvo ZSČ  in 13. državno prvenstvo ZVVS  v smučanju in streljanju. Tekmovanje, ki v častniški organizaciji poteka že od leta 1992 sta uspešno pripravila in izvedla  OZSČ Velenje in OZVVS Velenje. Pokrovitelj tekmovanja, katerega se je udeležilo 27 ekip  ZSČ, ZVVS, ZPVD in Slovenske vojske je bil Generalštab. Tekmovanje si je ogledala tudi ministrica za obrambo, ga. Andreja Katič. Prireditev je v odličnem vremenu lepo uspela, kar je bila tudi velika pohvala prizadevnim organizatorjem

, golte 2016 3 golte 2016 4 golte 2016 5 golte 2016 6 golte 2016 7

 

 

 

 

Kopija Rezultati ZSC_SLO VOJSKA 2016_s


 21. državno prvenstvo ZSČ in ZVVS Golte 2015 

golte 2015 21. državnega prvenstva slovenskih častnikov in 12. Zveze veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju se je kljub slabim vremenskim razmeram, mraz je bil pod lediščem, pihal je oster veter, vse skupaj pa je začinil še leden pršič z meglo, se je tekmovanja udeležilo 39. ekip oziroma 117. tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije. Smučarsko tekmovanje je potekalo na 1450 m dolgi veleslalomski progi, z višinsko razliko 135 m in 18 vratci opremljeno, po smučišču Blatnik, streljanje z malokalibrsko puško leže, pa so tekmovalci opravili na improviziranem strelišču na Moravi. Seštevek obeh panog smučanja in streljanja, se šteje kot skupen rezultat tekmovanja.Razveseljivo je, da se je tekmovanja udeležilo kar 12. ekip različnih enot SV. Nedvomno je dogodek na GOLTEH eden tistih, ki je s tradicijo, strokovnostjo in tovariškim druženjem, pomemben člen povezovanja SV in civilne družbe.

Častni gost tekmovanja je bil pomočnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske  brigadir Mihec Škrbinc, ki je prisotne pozdravil v imenu pokrovitelja. Predsednik ZSČ generalmajor dr. Alojz Šteiner, je bil z udeležbo in izvedbo tekmovanja izredno zadovoljen. Poudaril je tudi, da je to tradicionalno tekmovanje na Golteh kljub športnemu navdihu spodbujeno s plemenitimi čustvi, kot so tovarištvo, solidarnost, domoljubje, ki pa so v okolju, v katerem živimo, v današnjem času, žal, redkost.

Prvo mesto in prehodni pokal ZSČ je med častniki osvojila ekipa 670. LOGP I. Slovenske vojske. Med veterani je bila najboljša ekipa PVD Sever Celje I., ki je prav tako osvojila prvo mesto in osvojila prehodni pokal ZVVS v trajno last. Tekmovale pa so tudi častnice. Prvo mesto je dosegla ekipa OZSČ Laško.

golte 2015_1 golte 2015_2 golte 2015_3

Pokrovitelj tega tradicionalnega tekmovanja je bil Generalštab Slovenske vojske, organizator obe krovni organizaciji, izvajalec pa obe organizaciji iz Velenja. Organizacijski komite pod vodstvom Dušana Ajtnika, pa je s pomočjo 20. PEHP iz Celja poskrbel, da je bila organizacija tekmovanja na visoki ravni.


Partizanske smučine – Cerkno ’45

ZSČ na Partizanskih smučinah ’45

cerkno 201630. januarja 2016 je na Smučarskem centru Cerkno potekala že 39. prireditev Partizanske smučine – Cerkno ’45. Prireditev je posvečena spominu na prve partizanske smučarske tekme v skokih, veleslalomu in teku na smučeh, ki so potekale na osvobojenem ozemlju Cerkljanskega sredi tedanje okupirane Evrope 20. in 21. januarja 1945. Na teh so sodelovali tako partizani kot domačini. Kljub neugodnim vremenskim razmeram (gosta megla in toplo vreme) se je na startu veleslaloma zbralo 277 tekmovalcev. Nastopili so pripadniki Slovenske vojske, borci in člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo je izvedla 12. člansko prvenstvo, svojo tekmo pa smo imeli tudi člani Policijskih veteranskih društev Sever in člani Zveze slovenskih častnikov. Iz ZSČ se je tokratnega tekmovanja udeležilo 41 tekmovalcev iz sedmih združenj (OZSČ Nova Gorica, Ajdovščina-Vipava, Združenje vojaških gornikov, OZSČ Idrija-Cerkno, Ljubljana, Ilirska Bistrica in Zagorje). Kot posamezniki so najboljše rezultate dosegli člani Združenja vojaških gornikov, najboljšo uvrstitev ekipe je pa doseglo OZSČ Nova Gorica.

Rezultati ZSC Cerkno PS45_2016