1. avgusta 2023 je na prelep, a vroč avgustovski dan, Območno združenje SČ Hrastnik organiziralo tradicionalno 6. klubsko tekmo in druženje na strelišču ZSČ Hrastnik.

Udeleženci so streljali s pištolo CZ M70 – Čebelica, ki je bila standardno službeno orožje milice in vojske v bivši Jugoslaviji. Organizator je zagotovil tako orožje kot tudi strelivo.

Prijavilo se je 154 tekmovalcev, tekme pa se jih je udeležilo 144.

Tekmovalci so prišli iz 35 različnih društev, od tega  je bilo 13 Občinskih združenj ZSČ.

Polavtomatska pištola Tanfoglio Limited Custom GK, v kalibru 9x19mm, je bila glavna nagrada, ki je bila izžrebana ob zaključku tekmovanja izmed vseh sodelujočih.

Pripravljene so bile tudi praktične nagrade za udeležence in iz nabora pripravljenih nagrad si je vsak lahko izbral tisto, ki mu je bila všeč.

Ker je vendarle šlo za tekmovanje, so bile pripravljene tudi medalje za najboljše, prvouvrščeni pa je prejel prehodni pokal za obdobje enega leta.

In kdo so bili najboljši?

Najbolje se je odrezal Marko Zarnik s 87-imi krogi, sledi mu Jože Močivnik s 84-imi krogi, tretjeuvrščeni pa je bil Igor Verdev s 83-imi krogi. Najboljši domači strelec je bil Alojz Brvar, ki je z 79 krogi zasedel 8.mesto.

Poleg tekmovanja so potekale tudi razvedrilne dejavnosti, ki so se jih prisotni radi udeležili. Metali so bombo v cilj in streljali z zračno puško.

Posebna atrakcija druženja pa so bila naša dekleta oblečena kot čebelice.

Na tekmovanju je opravljalo različne naloge 21 članov združenja in posamezniki, ki so ponudili svojo pomoč. Tudi zaradi njih je bilo druženje prijetno in uspešno izvedeno.

Tekst: Belinda Ladiha, Zdenko Ladiha

Fotografije: Ana Koritnik, Gregor Koritnik, Marino Brečko