Poročilo z VIII. tradicionalnega  V.I.P. turnirja v malem nogometu v Zg. Ložnici

Nogometna ekipa ZSČ, v sestavi Andrej Auda – Drejč, Gregor Janžič, Zdenko Cehnar, Esad Pirc, Milan Emeršič – Ema, Boštjan Auda, Igor Šnuderl in selektor  ekipe Bruno Kremavc, se je v petek, 21. 6. 2019, na povabilo organizatorjev in s soglasjem vodstva ZSČ, prvič udeležila že tradicionalnega, tokrat VIII.  V.I.P. turnirja v Zg. Ložnici. Turnir je bil posvečen  28. obletnici neodvisnosti Republike Slovenije in zavzetju vojaškega skladišča na Zgornji Ložnici.

Pričelo se je s postrojem osmih ekip, razdeljenih po žrebanju v dve skupini, A in B in himno Republike Slovenije ter  nagovorom organizatorjev (A. Tomažič, predsednik ŠD Zg. Ložnica, M. Krušič, predsednik OZVVS Sl. Bistrica, S. Mlakar, podžupan občine Sl. Bistrica in S. Skubic, predsednik KS Ložnica).

Predstavitev nastopajočih ekip:

  • Skupina A

KS Vrhole – Preloge

OZVVS Slovenska Bistrica

Zveza slovenskih častnikov   (ZSČ)

ŠD Zgornja Ložnica – Gamsi veterani

 

  • Skupina B

Vojni veterani iz Bosne in Hercegovine

Klub direktorjev Slovenska Bistrica

Policijsko vet. združenje »Sever

Vojašnica Vincenca Repnika Sl. Bistrica

 

Ekipa ZSČ je prvo tekmo z domačini, ŠD Z. Ložnico – Gamsi veterani izgubila z 0 :2. Naleteli smo na kasnejše zmagovalce, tudi po letih so bili vsaj 5 do 10 let mlajši, spodnja meja starosti igralca na tem turnirju je namreč 35 let. Priznati pa je, da so bili uigrani in da smo se iz tekme nekaj naučili.

V drugi tekmi smo bili prepričljivo boljši od veteranov KS Vrhole – Preloge. Bilo je 3 :0, Dvakrat je v polno zadel razpoloženi Emeršič – Ema, piko na i pa je  postavil Igor Šnuderl.

V tretji tekmi bi nam že neodločen rezultat zadoščal za napredovanje v polfinale. A ni nam šlo. Vratnica in prečka ne štejeta. Obveljalo je pravilo, če ne daš, dobiš. In strel bistričanov med nogami našega vratraja, ki je stekel  na rob roba kazenskega prostora, je zapečatil našo usodo.

Tako smo v skupini A  z dvema točkama pristali na 3. mestu in le še gledali nadaljevanje in se družili s številnimi udeleženci. Tudi za jedačo in pijačo je bilo poskrbljeno.

Končni zmagovalec, kakor sem že omenil, je postala ekipa ŠD Ložnica – Gamsi veterani, ki je v polfinalu ugnala odlično ekipo iz BiH s 3:1, v finalu pa odpihnila veterane Sl. Bistrice s 4:1.

Tretje mesto je osvojila ekipa Vojašnice Vincenca Repnika Slovenske Bistrica, četrto ekipa I. korpusa vojske Republike Bosne in Hercegovine, peti od osmih pa smo bili mi, ZSČ, pred PVD »Sever« odbor Slovenska Bistrica, klubom direktorjev Slovenska Bistrica in KS Vrhole – Preloge.

Zapisal, ponedeljek,  01.07.2019

Bruno Kremavc, selektor ekipe ZSČ