V soboto 6. aprila so na Osnovni šoli  Mislinja za učence pripravili »Dan zdravja«. Na aktivnosti je sodelovalo  tudi  OZSČ Mislinjske doline,  ki je v sodelovanju s pripadniki  Slovenske vojske predstavilo vojaške načine preživetja v naravi, nekaj vojaške opreme in vojaških veščin.

 

Praporščak Igor Ledinek in štabni vodnik Matej Završnik sta vsak na svoji delovni točki, v času med 10. in 12. uro, skupinam učencev predstavila opremo vojaka, osnove orientacije in preživetja v naravi. V osmih skupinah se je tako zvrstilo okoli 200 učencev, ki so z zanimanjem prisluhnili prikazu opreme.

 

Najbolj jih je navdušilo, da so opremo lahko tudi sami preizkusili in si na obraz nanesli tudi maskirno barvo.  Pozorno so prisluhnili še besedam, kako se pravilno rokuje s kompasom, na kakšne načine se da v naravi zakuriti ogenj, kako uredimo ognjišče in kaj vse lahko uporabimo za prehrano.

OZSČ Mislinjske doline z OŠ Mislinja tradicionalno dobro sodeluje. Sodelovanje pripadnikov SV na tej aktivnosti so ocenili kot zelo dobro in si podobnega sodelovanja želijo tudi v prihodnje. Na koncu so izrazili željo, da bi v naslednjem letu učencem tretje triade, v sodelovanju oz. z mentorstvom pripadnika SV,  ponudili v okviru prostočasnih aktivnosti tudi aktivnost iz področja obrambnih ved.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Ivan Arko.