Člani OZSČ  Mislinjske doline, smo se dne 1. 6. 2018, skupaj s člani OZSČ Mežiške doline   udeležili urjenja v streljanju z vojaškim orožjem. Urjenje je bilo izvedeno v okviru “Dneva odprtih vrat strelišča SV Pečovnik pri Celju.

Na strelišču Pečovnik so usposabljanje organizirali in strokovno vodili pripadniki Slovenske vojske iz 20. PEHP iz Celja. Najprej je bilo izvedeno usposabljanje s področja rokovanja z orožjem in samih postopkov na strelišču. Praktično streljanje pa je bilo izvedeno s puško Kalašnikov M-70 A in pištolo Makarov 9 mm.

Starejši udeleženci smo s tem obnovili svoja dosedanja znanja in veščine v zvezi z uporabo vojaškega orožja. Lahko smo ugotovili, da sicer uporabo orožja še obvladamo, pri doseganju rezultatov streljanja, pa že prihaja do težav v preciznosti merjenja.

Na pobudo pristojnih SV, se nam je na urjenju pridružil tudi mlajši udeleženec, ki se je prvič srečal z uporabo vojaškega orožja. Streljanje mu ni povzročalo posebnih težav, pri doseženih rezultatih, pa je bil celo najboljši v naši skupini.

Po usposabljanju  nam je enota SV postregla tudi z  malico.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije:  Konrad JAVORNIK