V petek, 10. marca 2023, so se v vojašnici 670. Logističnega polka zbrale članice in člani na zboru Območnega združenja slovenskih častnikov Slovenska Bistrica.

Zbora se je udeležil tudi generalmajor Dobran Božič, predsednik Zveze slovenskih častnikov. Med gosti so bili še poveljnik vojašnice Vinenca Repnika podpolkovnik Andrej Skodič, podpredsednik Območnega združenja vojnih veteranov Slovenska Bistrica stotnik Ivan Golob, predsednik odbora veteranskega združenja Sever Slovenska Bistrica Alojz Gostenčnik, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Slovenska Bistrica Borut Kruder, ter predstavniki iz Območnih združenj slovenskih častnikov Kungota, Pesnica, Šentilj, Maribor in Ljutomer.

Zbor so začeli s kulturnim programom v katerem so nastopili učenke in učenci osnovne šole Pohorski odred in Glasbene šole Slovenska Bistrica.

V nadaljevanju zbora je generalmajor predstavil trenutne politične in vojaške razmere ter odgovoril na mnoga vprašanja, ki so jih postavili prisotni.

Po predstavitvi poročil so zbrani potrdili načrt dela za leto 2023, zaslužnim članicam in članom pa so podelili priznanja in medalje Zveze slovenskih častnikov.

Za uspešno vodenje Območnega združenja slovenskih častnikov Slovenska Bistrica v minulih dveh mandatih je Zlato plaketo Zveze prejel Karl Mali. Priznanje mu bo uradno podeljeno na letnem zboru Zveze konec marca.

Plaketo Zveze pa je za dolgoletno delo v predsedstvu Območnega združenja zveze slovenskih častnikov Slovenska Bistrica prejel Drago Mahorko.

Pisna priznanja Zveze sta prejeli članici Simona Čoh in Marinka Kramberger ter člana Martin Capl in Alojz Gostenčnik.

Zlato medaljo Zveze slovenskih častnikov si je prislužil Peter Turin, bronasto pa Jurij Višner.

Častne znake Zveze slovenskih častnikov so podelili Andreju Skodiču, poveljniku 670. Logističnega polka, ter družbama Riko, d. o. o. in Impolu 2000, d. d.

Zbrane je nagovoril podpolkovnik Andrej Škodič, poveljnik 670. LOP

Generalmajor Dobran Božič, predsednik in

prejemniki priznanj ZSČ

 

Besedilo: Ladislav Steinbacher

Fotografije: Amadeja Mlakar in Zala Ajd