Na povabilo OZSČ Bela krajina smo se člani in predsednik OZSČ Zagorje ob Savi v soboto 30.7.2022 udeležili 24. spusta po mejni reki Kolpi, ki je bil letos že 6. mednarodni, v so organizaciji in sodelovanju s HČZ Karlovačke županije.

Člani OZSČ Bela krajina in HČZ Karlovačke županije so poskrbeli za prijetno vzdušje in tudi vreme je je bilo ravno pravšnje za izvedbo prireditve skozi cel dan. Kljub temu, da je na momente rahlo porosilo, vreme ni pokvarilo dogodka. Dobra stran tega je bila, da si ni bilo treba nadeti sončnih očal in tudi kreme za sončenje nismo rabili, pa še Kolpa je bila zelo topla.

Že takoj zjutraj smo bili deležni organizatorjeve dobrodošlice, na kateri so nas postregli z obilnim zajtrkom in vsem kar spada k dobremu zajtrku. Nato smo se odpravili do štartnega mesta v Gribljah, se vkrcali v rafte in začeli s prvimi zaveslaji. Organizatorji so nas že na začetku opozorili, naj se nam nikamor ne mudi, ker spust ni tekmovalnega značaja, ampak je namenjen druženju. Počasi smo pluli in se prebijali preko jezov do vmesnega postanka v kraju Podzemelj, kamor smo prispeli ravno pravi čas, ker se je prav takrat malo bolj ulilo z neba, zato smo z veseljem izkoristili pokrito teraso bifeja in se malo okrepčali. Dež je skoraj prekmalu pojenjal, zato smo se složno ponovno vkrcali v rafte in nadaljevali pot proti cilju v Metliki. Zaradi nizkega vodostaja Kolpe, po reki nismo mogli doseči cilja tako smo pot do cilja opravili po kopnem, kjer nas je čakala pogostitev in krajši uradni del z zahvalami. Tudi naš predsednik se je članom OZSČ Bela krajina zahvalil za povabilo na spust po Kolpi in za sodelovanje ter za pomoč pri organizaciji ekskurzije, katero smo v sodelovanju z njimi organizirali člani OZSČ Zagorje ob Savi v juniju, ko smo skupaj obiskali tovarno orožja v Karlovcu.

Prispevek in foto: OZSČ Zagorje ob Savi (Gregor Pilpah)